Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Financial Times : « Ξένους τεχνοκράτες επιβάλλουν στην Αθήνα »





             
   
  

    Είναι τα εργασιακά μόνο που οδήγησαν την ΔΗΜΑΡ να έχει αρνητικές διαθέσεις για την ψήφιση τους ή μήπως το κόμμα του κ. Κουβέλη επιθυμεί πλέον αποστάσεις από «λύσεις» που κυοφορούνται σε σχέση με το ελληνικό πρόβλημα.

     Στελέχη της ΔΗΜΑΡ εμφανίζονται πολύ προβληματισμένα για όσα μπορεί να συνοδεύσουν την καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. και σημειώνουν ότι η δόση, η θρυλούμενη επιμήκυνση και ενδεχομένως μια νέα χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους «δεν θα χαριστούν στην Ελλάδα».
Έντονος προβληματισμός στη ΔΗΜΑΡ
     Τι εννοούν;  
     Ότι μαζί με τη «διάσωση» έρχεται ασφυκτικός οικονομικός έλεγχος και μηχανισμοί έμμεσης επιβολής νέων μέτρων αν τα τρέχοντα δεν αποδίδουν.                                 
     Χαρακτηριστικά μάλιστα επισημαίνουν το «αποκαλυπτικό» άρθρο των Financial Times, με τίτλο «Ξένους τεχνοκράτες επιβάλλουν στην Αθήνα».
     Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέραν της δόσης, επίκειται συμφωνία που θα διασφαλίζει 2ετή παράταση του ελληνικού προγράμματος και πρόσθετη χρηματοδότηση της τάξεως των 16-18 δισ. ευρώ.
        Όμως το Βερολίνο, που φέρεται να έχει την υποστήριξη της Γαλλίας, αλλά και της Κομισιόν επιθυμεί όλα αυτά να συνοδευτούν από νέους σκληρούς όρους, όπως ο ειδικός λογαριασμός, στον οποίο θα μεταφέρονται και τα πλεονάσματα του ελληνικού προϋπολογισμού , η υποχρεωτική πρόσληψη ξένων τεχνοκρατών και η εγκατάσταση στην Ελλάδα «μηχανισμών ενισχυμένης διοίκησης και ελέγχου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: