Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Αισιόδοξος ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την έκβαση των προσπαθειών της χώρας

    Την αισιοδοξία του για την έκβαση των προσπαθειών της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, εξέφρασε από την Ουάσιγκτον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ευελπιστώντας ότι «όταν διαμορφώσουμε αυτό το πακέτο σε λίγες μέρες, θα υπάρχει θετική αντίδραση διεθνώς και υποστήριξη προς την Ελλάδα».
    O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος,  κατά την πρώτη ημέρα της ολιγοήμερης επίσκεψής του στην αμερικανική πρωτεύουσα, είχε συναντήσεις στο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
     Στη συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του IIF Τσαρλς Νταλάρα και τον γενικό διευθυντή του τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του IIF Τζέφρι Άντερσον, συζητήθηκε το ζήτημα της κρίσης στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα, η πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα, η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας και το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
    Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε, επίσης, με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντέιβιντ Λίπτον, ο οποίος αντικαθιστά την Κριστίν Λαγκάρντ, που βρίσκεται εκτός ΗΠΑ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η υποδιευθύντρια του ΔΝΤ, Νεμάτ Σαφίκ και ο σύμβουλος του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Μαρκ Φλάναγκαν.
     Το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης και στη συνομιλία του κ. Βενιζέλου με τον κ. Λίπτον, ο οποίος ενημερώθηκε πλήρως για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και τις συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία, που έχει υποστεί μεγάλες θυσίες, όπως τού επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
      Τη Δευτέρα, τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Λάελ Μπρέιναρντ, το βοηθό υφυπουργό Οικονομικών Κρίστοφερ Σμαρτ, καθώς και με τον υφυπουργό Εξωτερικών Έρικ Ρούμπιν.
      Ακολούθως, ο κ. Βενιζέλος θα είναι κεντρικός ομιλητής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει το Brookings Institution με θέμα: η κρίση σε Ελλάδα και Ευρωζώνη και ο ρόλος των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: