Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Xωρίς προσδοκίες η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες

Έκτακτη σύνοδος στις 22 και 23 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες    Παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνιζαν ότι  δεν αναμένονται αποφάσεις, αναφορικά με την Ελλάδα, πάρα μόνον ίσως κάποια θετική δήλωση για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Αθήνα.
   Οι ίδιοι κύκλοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο να κατατεθεί στη Σύνοδο Κορυφής μια «ενδιάμεση έκθεση» της τρόικας για την Ελλάδα.
    Το πιθανότερο, έλεγαν, είναι η έκθεση της τρόικας να είναι έτοιμη στα τέλη Οκτωβρίου.
    Την ίδια ώρα, πάντως, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ανέφερε ότι η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ είναι ειλημμένη.
     Μάλιστα, προκειμένου να διατηρηθεί η πίεση προς την Αθήνα, τα χρήματα θα μπουν σε ένα ειδικό λογαριασμό, στον οποίο δεν θα έχουν πρόσβαση οι ελληνικές Αρχές.
    Εξάλλου, το Βερολίνο εξακολουθεί να απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο μιας νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
     Σε ό,τι αφορά στην εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών, Γερμανός αξιωματούχος κατέστησε σαφές, την παραμονή της Συνόδου, ότι η Ευρωπαϊκη Ένωση δεν θα πρέπει να βιαστεί να εγκαθισδρύσει μια ενιαία ευρωπαϊκή εποπτική Αρχή για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: