Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Βρυξέλλες - Δεν υπάρχει απόφαση για έκτακτο Eurogroup


O Όλι Ρεν με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ    «Οι τεχνικές συνομιλίες για τα τελευταία δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα με τις ελληνικές αρχές βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης. Ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει τις προσεχείς ημέρες» δήλωσε ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.
      Ερωτηθείς αν προβλέπεται έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα, απάντησε ότι «προς το παρόν, δεν προβλέπεται καμία έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, εκτός από την τακτική στις 12 Νοεμβρίου».      
    Δήλωσε, ωστόσο, ότι είναι πιθανόν να συγκληθεί, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε με φυσική παρουσία, εφόσον κριθεί αναγκαίο. 
   Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν ισχύει κάτι τέτοιο, σημείωσε.          
   Kληθείς να σχολιάσει απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με την οποία ορισμένες μεταρρυθμίσεις στην ελληνική αγορά εργασίας παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα, εκπρόσωπος του Όλι Ρεν απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε να πει ότι η Ευρωπαϊκή Κοινωνική Χάρτα δεν αποτελεί τμήμα του κοινοτικού κεκτημένου.
       Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως θεματοφύλακας των Συνθηκών, μεριμνά ώστε τα μέτρα να είναι σύμφωνα με το κοινοτικό κεκτημένο και την εργασιακή νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: