Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Aποκρατικοποιήσεις... ψηφοφορία στη Βουλή


 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα ακολουθήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ   Στις 11 το πρωί της Τετάρτης θα διεξαχθεί τελικά η ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις και την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου.
    Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα ακολουθήσουν βουλευτές από τα κόμματα της συμπολίτευσης και ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.
     Στο τετραετές πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 10 δισ. ευρώ έως το 2016 συγκαταλέγονται και 40 νέα ακίνητα-«φιλέτα», μεταξύ των οποίων και το Τατόι. 
     Επιταχύνονται επίσης οι διαδικασίες πώλησης για ΛΑΡΚΟ, περιφερειακά αεροδρόμια και ΕΛΤΑ, που προστίθενται στη λίστα με τα προς αξιοποίηση περιουσιακά στοιχεία του 2013.
     Ταυτόχρονα επισπεύδεται η προκήρυξη διαγωνισμών για τα 10 περιφερειακά λιμάνια (Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Καβάλας, Κέρκυρας, Πάτρας, Ηρακλείου και Ραφήνας).
    Παράλληλα, όπως περιγράφεται και στο νέο Μνημόνιο, θα προωθηθεί η διαδικασία πώλησης τμήματος από τις ψηφιακές συχνότητες, πάντα μέσω του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: