Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Στη Βουλή για ψήφιση ''τα μέτρα περικοπών'' με τη μορφή ενός άρθρου

Θρίλερ διαρκείας για την τελική συμφωνία     Αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση των μέτρων έως την ερχόμενη Τετάρτη είναι ο πρωθυπουργός, ανεξαρτήτως της στάσης που θα τηρήσει τελικά η ΔΗΜΑΡ, καθώς όπως εκτιμά ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά πλέον.
    Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολές στους υπουργούς με τους οποίους συναντήθηκε την Τετάρτη, προκειμένου να ετοιμάσουν εντός 24ώρου τις νομοθετικές ρυθμίσεις αρμοδιότητάς τους για τις εκκρεμότητες και τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν μαζί με το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ.
    Το πακέτο της συμφωνίας πρόκειται να επισημοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση του Euro Working Group.
    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σχεδιασμός για την ψήφιση στη Βουλή προβλέπει ότι το ''πακέτο των περικοπών'' ύψους 13,5 δισ. ευρώ, τα διαρθρωτικά και τα εργασιακά μέτρα θα προωθηθούν την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή με τη μορφή ενός άρθρου και με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος, προκειμένου να έχουν ψηφιστεί έως την Τετάρτη από την Ολομέλεια.
     Εν συνεχεία θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός με όλες τις προβλέψεις από τα δημοσιονομικά μέτρα που θα έχουν ήδη εγκριθεί για το 2013. 

     Η ψήφιση του προϋπολογισμού αναμένεται το αργότερο έως τις 11 Νοεμβρίου, δηλαδή την παραμονή του κρίσιμου Eurgroup.
     Στο σχεδιασμό αυτό κατέληξαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε επικοινωνία που είχαν, μετά τη επιμονή της ΔΗΜΑΡ στη θέση να μην ψηφίσει τα εργασιακά.

    Από το Μαξίμου διαμηνύουν πλέον προς τη ΔΗΜΑΡ ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για συζητήσεις και πως τα μέτρα θα προωθηθούν τώρα προς ψήφιση, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος «ατυχήματος» με τη δόση.

     Από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ επιχειρεί να κερδίσει όσο γίνεται περισσότερα από τη διαπραγμάτευση, επικαλούμενη και τις βελτιώσεις που έγιναν τα τελευταία 24ωρα στα εργασιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: