Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Α.Σαμαράς : Πλήρης καταστροφή για εμάς η Grexit, αλλά και μοιραία για την ευρωζώνη

Στο Παρίσι ο Α. Σαμαράς     Η προοπτική εξόδου από την ευρωζώνη δεν αποτελεί επιλογή για την ελληνική κυβέρνηση τόνισε για άλλη μια φορά ο Α.Σαμαράς από το Παρίσι σε εκδήλωση για τα 125 χρόνια της Herald Tribune.
   Όπως εξήγησε η ''Grexit'' θα προκαλούσε μείωση του ήδη πλητόμενου βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων κατά επιπλέον 70% εντός ολίγων μηνών.

    «Καμία κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει κάτι τέτοιο. Και καμία δημοκρατία δε θα μπορούσε να επιζήσει από κάτι τέτοιο» σημείωσε.
    Ωστόσο, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο φαινόμενο ντόμινο που θα προκαλούσε στην Ευρώπη μια ελληνική έξοδος συμπλήρωσε με νόημα ότι «θα μπορούσε να αποδειχτεί μοιραίο για πολλούς».
     Ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «η δημοσιονομική πειθαρχία δεν θα πρέπει να είναι τιμωρία», καθώς και ότι «υπάρχουν τρόποι για να βοηθήσουν οι ευρωπαίοι εταίροι την Ελλάδα».
    Εξέφρασε πάντως την ελπίδα-πρόβλεψη ότι σε ένα χρόνο από τώρα η επιτυχία της Ελλάδας θα δίνει ώθηση στο ευρωπαϊκό εγχείρημα συνολικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: