Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

«Κλείνει η ψαλίδα» μεταξύ Ομπάμα - Ρόμνεϊ

«Κλείνει η ψαλίδα» μεταξύ Ομπάμα - Ρόμνεϊ   Ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ φαίνεται ότι κατόρθωσε να «κλείσει την ψαλίδα» που τον χώριζε στις δημοσκοπήσεις, από τον Μπαράκ Ομπάμα, εν αναμονή της δεύτερης εκ των τριών τηλεοπτικών αναμετρήσεων που θα έχουν στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας.
     Προανήγγειλε μάλιστα στροφή 180 μοιρών στην εξωτερική πολιτική.
     Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός Μιτ Ρόμνεϊ, μετά την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρησή του με τον Ομπάμα φαίνεται ότι έκλεισε την ψαλίδα που τον χώριζε από τον απερχόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ.
    Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup μάλιστα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δίνει και στους δύο ποσοστό 47% την πρόθεση ψήφου, γεγονός που σημαίνει ότι ο Ομπάμα, ο οποίος εμφανίστηκε υποτονικός στη μεταξύ τους τηλεμαχία, έχασε το προβάδισμα των 4-6 μονάδων το οποίο διατηρούσε μέχρι και την περασμένη εβδομάδα.
     Μολονότι η δημοσκόπηση αυτή δεν προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, η σημαντική πτώση του Ομπάμα φαίνεται ότι επιβεβαιώνει την αρνητική εκτίμηση της κοινής γνώμης για την επίδοσή του απέναντι στον Ρόμνεϊ.
    Χθεσινή δημοσκόπηση, του πρακτορείου Reuters και του ινστιτούτου Ipsos, έδινε στον Ομπάμα προβάδισμα μόλις δύο μονάδων απέναντι στον Ρόμνεϊ, 47% για τον πρώτο και 45% για τον δεύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: