Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Αλέξης Τσίπρας : « Η κ. Μέρκελ έρχεται για να στηρίξει Σαμαρά και το εγκληματικό μνημόνιο »


«Η προοπτική ενός μεγάλου λαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στη λιτότητα στην Ευρώπη, είναι η προοπτική μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα» τόνισε ο Αλ.Τσίπρας    Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και την τρόικα εξαπέλυσε το βράδυ του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο φεστιβάλ νεολαίας του κόμματος στου Γουδή. 
   Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι απάντηση στην κρίση μπορεί να δοθεί μέσω ενός μεγάλου λαϊκού ξεσηκωμού ενώ, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στη χώρα μας, είπε ότι «έρχεται εσπευσμένα στην Αθήνα για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά και το αδιέξοδο και εγκληματικό μνημόνιο».
    Η κ. Μέρκελ δεν έρχεται να στηρίξει την Ελλάδα, αλλά «να σώσει το διεφθαρμένο, ανυπόληπτο και υποτελές στα συμφέροντά της πολιτικό σύστημα» είπε, ανακοινώνοντας την έναρξη μίας μεγάλης πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς το λαό, τον οποίο κάλεσε σε μία μεγάλη και ειρηνική παρουσία στους δρόμους για να αποτραπεί -όπως είπε- η καταστροφή της χώρας και ταυτόχρονα να στηρίξει την δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή.
     «Η προοπτική ενός μεγάλου λαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στη λιτότητα στην Ευρώπη, είναι η προοπτική μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα» τόνισε, εξαπολύοντας σκληρή κριτική τόσο στην τρόικα, όσο επίσης στους κυβερνητικούς εταίρους.
    Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «εγκληματίες της τρόικας εξωτερικού», που εφάρμοσαν μια καταστροφική συνταγή, και για «παραδομένους της τρόικας εσωτερικού, που ανέλαβαν να σώσουν την χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπατώντας το λαό, μιλώντας για αναδιαπραγμάτευση και για απαγκίστρωση, ενώ το μόνο τους ενδιέφερε ήταν να εξασφαλίσουν την εμπιστοσύνη της τρόικας και να κυβερνήσουν μια χώρα που βουλιάζει».
     Επιτιθέμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε «ποιος στα αλήθεια θα πάρει στα σοβαρά έναν μετανοημένο ηγέτη που ζητάει συγγνώμη για όσα έλεγε στο παρελθόν και διαρκώς επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του να εφαρμόσει το πρόγραμμα», ενώ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο τόνισε ότι «εκτός από φυσικός αυτουργός του μνημονιακού δράματος, όπως αποδεικνύεται, υπήρξε και ιδανικός προστάτης μεγάλων συμφερόντων».
     Σχολιάζοντας πρόσφατο δημοσίευμα περί πραξικοπήματος, ο κ. Τσίπρας είπε «τρία χρόνια τώρα δεν είδαν τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης τα καθημερινά πραξικοπήματα σε βάρος αυτού του λαού.
     Δεν είδαν τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα. Δεν είδαν τα μέτρα-πραξικόπημα που εξαφάνισαν το εισόδημα και δήμευσαν την περιουσία των πολιτών.
     Δεν είδαν τα παράνομα και αντισυνταγματικά μέτρα που πέρναγαν σε μία νύχτα οδηγώντας στο σκοτάδι έναν ολόκληρο λαό».
    Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά πορεία προς το λαό «ώστε να τον καλέσουμε με τη συγκλονιστική αλλά ταυτόχρονα και ειρηνική του παρουσία στους δρόμους, να πει το μεγάλο 'όχι' στη καταστροφή, το μεγάλο 'ναι' στη δημοκρατία και στη κοινωνική συνοχή».
     Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η απήχηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει μεγάλη αποδοχή στην κοινωνία, ενώ υπογράμμισε τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μαζικό ενιαίο φορέα, που θα διεκδικήσει την κυβέρνηση για να ασκεί ο λαός την εξουσία, «σε ένα κόμμα που θα πατάει γερά στις αξίες και τις παραδόσεις της αριστεράς, αλλά ταυτόχρονα θα κοιτάει μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: