Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Φ.Κουβέλης : Σταθερή επιλογή η συμμετοχή στην κυβέρνηση


Αντίθετος με την αποσάρθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων ο Φ. Κουβέλης      Τη σταθερή επιλογή, στρατηγικού χαρακτήρα, όπως είπε, για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση συνευθύνης, επαναδιατύπωσε ο Φώτης Κουβέλης στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, απαντώντας με τον τρόπο στην κριτική που ασκείται από στελέχη της ΔΗΜΑΡ με αφορμή το νέο επώδυνο πακέτο μέτρων και τις σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
    Ο κ. Κουβέλης απάντησε στις επιθέσεις που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, για τη Χρυσή Αυγή είπε ότι «πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αίτια που επέτρεψαν την άνοδο του κόμματος των νεοναζιστών», ενώ αναφερόμενος στη «λίστα Λαγκάρντ» τόνισε πως είναι επιβεβλημένος ο ουσιαστικός έλεγχος όλων των στοιχείων που αφορούν σε υποθέσεις φοροδιαφυγής.
    «Αν ο τόπος αντιμετωπίζει σήμερα πιεστικές καταστάσεις και εμείς σαν κόμμα της Αριστεράς που συμμετέχει στην κυβέρνηση δεχόμαστε μέρος αυτής της πίεσης, μπορούμε να φανταστούμε την κατάσταση που θα επικρατούσε στη χώρα αν εμείς δεν παίρναμε την απόφαση να δώσουμε λύση στο κυβερνητικό πρόβλημα μετά τις δεύτερες εκλογές. 
    Το ότι θα ήμασταν ανακόλουθοι με την προεκλογική μας δέσμευση, όταν ζητούσαμε 'εντολή για λύση' είναι το λιγότερο.    
     Οι επιπτώσεις από μια τρίτη προσφυγή στις κάλπες θα ήταν δραματικές» είπε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας:
     «Χωρίς την ΔΗΜΑΡ καμία κυβέρνηση δεν μπορούσε να σχηματιστεί και η χώρα θα έπεφτε σε κατάσταση άτακτης χρεοκοπίας, όπου αυτά που περνάμε σήμερα και αυτά που φοβόμαστε για το αύριο θα μοιάζουν με χάδι μπροστά σε αυτά που θα συνέβαιναν».
     «Εμείς, λοιπόν, μπορούμε να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια» συνέχισε ο κ. Κουβέλης «και να τους πούμε ότι ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. 
    Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας ήταν η παραμονή της χώρας στο ευρώ με τη σταδιακή απαγκίστρωση από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου.
      Για αυτό πάντα μιλούσαμε για εφαρμογή και ταυτόχρονη τροποποίηση του προγράμματος προσαρμογής, για αυτό μιλήσαμε για τροποποίηση και όχι για μια ανέφικτη και επικίνδυνη μονομερή καταγγελία του μνημονίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: