Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ασφυκτικές πιέσεις από την τρόικα για μισθούς και αποζημιώσεις


   Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας.
    Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα που αφορούν στις τριετίες για τον κατώτατο μισθό, τις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης και την ευελιξία του χρόνου εργασίας.
    Η κυβέρνηση εξετάζει και διαπραγματεύεται εναλλακτικά σενάρια για να περιοριστεί η αύξηση του μισθού λόγω τριετιών. Ουσιαστικά, μελετάται να μειωθεί η αύξηση που προβλέπεται ανά τριετία από το 9% που είναι σήμερα στο 5%.
    Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι ακόμα η μείωση του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή της αποζημίωσης λόγω απόλυσης εργαζομένων.
     Ωστόσο, η τρόικα πιέζει και για τη μείωση των αποζημιώσεων.Σε δηλώσεις του, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα των διαρθρωτικών αλλαγών που απασχολούν το υπουργείο Εργασίας.
     Εκ μέρους της τρόικας, όπως ανέφερε ο υπουργός, τέθηκε το θέμα της μείωσης του ύψους των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, το οποίο, όπως είπε ο κ. Βρούτσης, το υπουργείο Εργασίας κρίνει ότι ο χρόνος δεν είναι ώριμος να «ανοίξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: