Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Γ.Παπανδρέου - Mάχες σε εσωτερικό και εξωτερικό

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου
   Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη κάνει νέο κύκλο τηλεφωνικών επικοινωνιών με τους ανθρώπους-κλειδιά στις Βρυξέλλες και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
   Τα μηνύματα που έλαβε είναι αρκετά θετικά και ελπιδοφόρα για το ελληνικό "θαύμα" που προσδοκά η Ευρώπη για να αντιμετωπιστούν άμεσα η εξαγωγή "κινδύνων" από την Ελλάδα.
   Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι τεχνοκράτες της Κομισιόν, αν και επιθυμούσαν ευρύτερη συναίνεση στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, ώστε τα νέα σκληρά μέτρα να αρχίσουν να εφραμόζονται άμεσα, και ει δυνατόν με λιγότερες αντιδράσεις, εντούτοις εκτιμούν ότι το κυβερνών κόμμα καταφέρνει να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να "ανακόψει" ραγδαίες και αρνητικές εξελίξεις.
   Ο πρωθυπουργός,  Γιώργος Παπανδρέου δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια για ευρύτερη συνεννόηση με τα άλλα κόμματα και δη με την αξιωματική αντιπολίτευση.
    Tο Μέγαρο Μαξίμου διαβλέπει ότι η ανάγκη για υψηλό βαθμό εθνικής συναίνεσης υπάρχει και θα υπηρετηθεί σύντομα
με έμπειρους τεχνοκράτες, για τους οποίους δεν θα έλεγαν ακόμη ένα νέο... όχι από τη ΝΔ.
   Oι μάχες για τον κ. Γ. Παπανδρέου δεν αφορούν μόνο το εσωτερικό πεδίο όσο κι αν στην παρούσα φάση απορροφά μεγάλο κομμάτι της κυβερνητικής "ενέργειιας".
   Από τη στιγμή που φανεί εντός του Ιούλη ότι η χώρα εξασφαλίζει νέες "εγγυήσεις" για τη μετέπειτα πορεία της από την Ευρώπη, ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει νέο κύκλο ταξιδιών.
   Στις 22 Ιουλίου -λένε οι πληροφορίες- θα βρίσκεται στο Πεκίνο και θα συνεχίσει με επίσκεψη στη Ρωσία τη Βραζιλία και την Αυστραλία. Στόχος του, η προσέλκυση επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: