Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Στ.Λαμπρινίδης : «Όσοι επενδύουν στην κατάρρευση της Ελλάδας ή της Ευρώπης διαψεύδονται»

Στιγμιότυπο από την κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών ΕξωτερικώνΟ Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε
    Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Γερμανίας στο Βερολίνο διαμήνυσε ότι «όσοι επενδύουν στην κατάρρευση της Ελλάδας ή της Ευρώπης έχουν διαψευσθεί μέχρι τώρα και θα συνεχίσουν να διαψεύδονται».
    Παράλληλα, οι δύο υπουργοί με τις δηλώσεις τους προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει σε μεγάλο μέρος της γερμανικής κοινής γνώμης για την Ελλάδα.  

  Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ.Στ.Λαμπρινίδης διαβεβαίωσε ότι «ούτε ένα ευρώ που επενδύει η Γερμανία και οι Γερμανοί πολίτες για την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας ούτε έχει πάει, ούτε θα πάει χαμένο».
    Ειδικότερα, ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε ότι «η σημερινή Ελλάδα είναι συνεπής, αξιόπιστη» και «έδειξε την αποφασιστικότητά της τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, πήρε τα μέτρα που έπρεπε και τα οποία προχωρούν με θυσίες του ελληνικού λαού».
    Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «η Γερμανία αναγνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες της Ελλάδας.      

    Αναγνωρίζουμε τις καθημερινές επιδόσεις του ελληνικού πληθυσμού προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία των μεταρρυθμίσεων».
   Σύμφωνα με τον κ. Βεστερβέλε, «τώρα το θέμα είναι οι μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν με θάρρος από το κοινοβούλιο, που εισήχθησαν με θάρρος από την κυβέρνηση των Αθηνών να εφαρμοστούν με το ίδιο θάρρος και στην πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: