Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Τι έλεγε τότε...τι υποστηρίζει σήμερα

O πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς

      «Στροφή» έχει κάνει το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της ΝΔ κ.Αντ. Σαμαράς στο θέμα του Βατοπεδίου.
  Σε προεκλογική του ομιλία στον Πειραιά, ο τότε υποψήφιος και νυν πρόεδρος της ΝΔ είχε σαφή άποψη για το Βατοπέδι και για τα εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο στελέχη του κόμματός του.
    Τι έλεγε τότε; Ιδού: «Το ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους εμείς τους διώξαμε. Κι όχι οι ιδέες μας.  Με συμπεριφορές ατόμων που πλήγωσαν την παράταξη, όπως -κι όχι μόνο- στο Βατοπέδι. Ατομα που πάντως με φανατισμό βρίσκονται απέναντί μου».
  Κατά συνέπεια, τότε υπήρχαν πρόσωπα που -με το Βατοπέδι- «πλήγωσαν» την παράταξη.
  Σήμερα κατά τη Ρηγίλλης, το Βατοπέδι δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και μια απόπειρα σπίλωσης συγκεκριμένων προσώπων. Τελικά, τι ισχύει; Αυτό που έλεγε τον Νοέμβριο του 2009 ο Αντ. Σαμαράς ή αυτό που υποστηρίζει σήμερα;
   Ο λόγος για τη «στροφή» αυτή μάλλον είναι σχετικά απλός: Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλει επ’ ουδενί να συγκρουστεί με τον προκάτοχό του. Κατά συνέπεια, σύρθηκε στη «γραμμή» Καραμανλή και όχι μόνον τη στηρίζει, αλλά υπερθεματίζει κιόλας, προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
   Οπως φαίνεται, την ίδια «γραμμή» θα ακολουθήσει και σε ό,τι αφορά τη σύσταση εξεταστικής για την οικονομία. Θα οχυρωθεί πίσω από το επιχείρημα ότι στην περίοδο που θα διερευνηθεί δεν θα περιλαμβάνονται οι 11 τελευταίοι μήνες, κι έτσι θα πει «όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: