Το ΔΝΤ δεν σχολιάζει δημόσια τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις και αποφεύγει συνειδητά κάθε ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας. Η εκπρόσωπος Σιμονέτα Ναρντίν αρνήθηκε να απαντήσει σε συγκεκριμένο ερώτημα που αφορούσε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας.
Δεν υποστηρίζουν τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αντίθετα πιστεύουν ότι το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η χώρα μας είναι μία εκλογική διαδικασία που θα εκτροχιάσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας.
Ομως, πηγές που έχουν σχέση με το Ταμείο απέρριψαν με κατηγορηματικό τρόπο κάθε προσφυγή στις κάλπες άσχετα από το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών τονίζοντας ότι «θα ακυρωθεί από μόνο του το μνημόνιο». Πιστεύουν πως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται να συνεχίσει με συνέπεια τις μεταρρυθμίσεις και υποστηρίζουν πως κάθε μέρα που περνά η χώρα κάνει άλματα περιορίζοντας σημαντικά τα ελλείμματά της. Τονίζουν βέβαια ότι «ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος».
Σύμφωνα με τις πηγές, το δεδομένο «της καλής αρχής» του Προγράμματος θα ανατραπεί ακόμα και αν αποφασιστεί να μειωθεί η προεκλογική περίοδος στο ελάχιστο.
Ισχυρίζονται επίσης ότι η έγκριση του ποσού των 110 δισ. ευρώ οφείλεται αποκλειστικά στον κ. Στρος Καν, ο οποίος ανέλαβε πολύ μεγάλες ευθύνες και εγγυήθηκε προσωπικά τις υποσχέσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας για πιστή υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας.
Οι πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο κ. Στρος Καν συμφώνησε να επισκεφθεί την Αθήνα για να στηρίξει το πρόγραμμα και, σύμφωνα με πληροφορίες, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε εκλογές η επίσκεψη δεν θα πραγματοποιηθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου