Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Δεν θα υπογράψουμε νέο μνημόνιο

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

    Η Ελλάδα δεν συζητά επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της και δεν θα χρειαστεί να υπογράψει νέο μνημόνιο με την τρόικα μετά το 2013, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News. Ο πρωθυπουργός ζήτησε για ακόμη μία φορά «ψήφο ευθύνης» από τους πολίτες στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
   "Οι πολίτες με ξέρουν καλά και γνωρίζουν ότι δεν συνηθίζω να μπλοφάρω", είπε για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες εφόσον κρίνει ότι η χώρα οδεύει προς αδιέξοδο. Παράλληλα, χαρακτήρισε "αστεία πράγματα" τα σενάρια ότι σχεδιάζει να "δραπετεύσει" από τα προβλήματα και την πρωθυπουργία.
     "Έδωσα και δίνω όλο μου τον εαυτό για να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία είμαι έτοιμος να με ξανακρίνουν οι πολίτες αν χρειαστεί", σημείωσε.
      Όσον αφορά στις πληροφορίες που φέρουν την τρόικα να βάζει βέτο για τη διεξαγωγή εκλογών, τόνισε ότι "εμείς αποφασίζουμε για τις δημοκρατικές μας διαδικασίες και όχι άλλοι".
      Ο κ. Γ. Παπανδρέου άσκησε σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία και στον Αντώνη Σαμαρά προσωπικά, λέγοντας ότι κάνει τα πάντα για να αμαυρώσει τις "πατριωτικές" προσπάθειες των Ελλήνων, την ώρα που οι θυσίες πιάνουν τόπο. Δεν προσφέρει -είπε- σε έναν κοινό αγώνα, στον οποίο θα περίμενε να είναι συμμέτοχος.
    Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ. όχι απλώς καλύπτει, αλλά ταυτίζεται απολύτως πια με τον Κώστα Καραμανλή, ενώ εκτίμησε ότι δεν πείθει με τους λόγους και τις πράξεις του τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: