Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Εγκαινιάστηκε η «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα»

Την κορδέλα έκοψαν ο Κάρολος Παπούλιας και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας και η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη  

     Η «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα», το πρώτο ελληνικό νοσοκομείο για παιδιά με καρκίνο, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
   Το νοσοκομείο αποτελείται από πέντε κτίρια, συνδεδεμένα μεταξύ τους αλλά και με το γειτονικό Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
   Το νοσοκομείο διαθέτει 138 κλίνες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ογκολογικές και αιματολογικές νοσηλευτικές μονάδες.
  Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε :
  «Οφείλουμε αναγνώριση στο έργο της κ. Βαρδινογιάννη, διότι η Πολιτεία, εκτός από το οικόπεδο που παραχώρησε για την ανέγερση του νοσοκομείου δεν υπήρξε συνεπής στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει. Όλες οι υπόλοιπες προσπάθειες και το κόστος κατασκευής είναι δικά της»  .
    Η  κ.Μαριάννα Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε στην ομιλία της στα 20 χρόνια του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα».
    Η αρχή, είπε, έγινε με τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, η οποία ιδρύθηκε το 1993 μέσα στο «Αγία Σοφία» και έδωσε ζωή σε 520 παιδιά.
    Ακολούθησε ο πρότυπος Ξενώνας της «Ελπίδας», όπου φιλοξενήθηκαν 650 παιδιά με καρκίνο μαζί με τις οικογένειές τους, για ένα μέσο διάστημα δύο ετών.
    Όπως είπε η κ. Βαρδινογιάννη, η «Ελπίδα» θα συνεχίσει να είναι παρούσα στο νοσοκομείο, καθώς θα αναλάβει την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών αλλά και την εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού στο Χάρβαρντ και σε άλλα νοσοκομεία του εξωτερικού
    Τα εγκαίνια της Ογκολογικής Μονάδας, η οποία εντάσσεται διοικητικά και λειτουργικά στο «Αγία Σοφία» πραγματοποιήθηκαν παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: