Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Μέτρα κατά της ανεργίας

Στη χορήγηση «επιταγής επανένταξης» ανέργων αντί για «το κλασικό επίδομα» θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου

     Κονδύλια ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διατήρηση 670.000 θέσεων εργασίας εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνάντησή του, την Τρίτη, με τους κοινωνικούς φορείς της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης στην απασχόληση.
   Το ποσό αυτό θα διατεθεί για τη στήριξη 17 προγραμμάτων και θα προέλθουν από τον ΟΑΕΔ και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
   Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «βρισκόμαστε στο σημείο που ή αποφασίζουμε να πάμε μπροστά ή γυρνάμε πίσω στη χρεωκοπία, ή ολοκληρώνουμε την προσπάθεια ή την αφήνουμε να πάει χαμένη».
  «Είναι ανάγκη να κάνουμε σε ελάχιστο χρόνο όσα δεν κάναμε για χρόνια», είπε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να μαζέψουμε το χάλι της οικονομίας που βρήκαμε, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα κράτος ευέλικτο, αποτελεσματικό και αρωγό του πολίτη, έτσι ώστε το 2011 να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και από εκεί και μετά η χώρα να μπει σε τροχιά ανάκαμψης, από την οποία, όπως τόνισε, οι πρώτοι ωφελημένοι θα είναι εκείνοι που σηκώνουν τα βάρη.»
  «Στόχος να κρατήσουμε τον άνεργο ενεργό και όχι να τον αφοπλίσουμε μέσα από ένα σύστημα, προστασίας μεν, αλλά που δεν δίνει προοπτική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: