Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

«Το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης»



Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου  ο πρωθυπουργός κ.Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι κατά την εκτίμηση της κυβέρνησης το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης, ώστε το 2012 η Ελλάδα να επανέλθει στην ανάπτυξη και το 2013 να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και την οικονομική της εξάρτηση.
 Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο δρόμος αυτός θα είναι μακρύς και η χώρα πρέπει να κερδίζει, όπως είπε, καθημερινές μάχες. Ο συναγερμός, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, δεν έχει λήξει ακόμα καθώς η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να εκκαθαρίζει ακόμα σοβαρά προβλήματα του παρελθόντος.
  Τόνισε επίσης ότι είναι κρίσιμο πλέον η κυβέρνηση να κάνει όλα εκείνα τα οποία υποσχέθηκε και για τα οποία δεσμεύτηκε προεκλογικά, εκείνες τις αλλαγές που αντιμετωπίζουν τα αίτια της κρίσης και όχι απλά τα επιφαινόμενά της.
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός, είναι πολύ σημαντικές καθώς είναι η πρώτη φορά που θα ισχύσουν καθοριστικής σημασίας θεσμοί όπως είναι ο εκλεγμένος περιφερειάρχης.
Ο θεσμός του «Καλλικράτη», είπε, είναι μια πραγματική επανάσταση και ως παράδειγμα ανέφερε ότι θα σταματήσει πλέον να ακούγεται ότι όλα αποφασίζονται στην Αθήνα. Οι περιφερειάρχες, πρόσθεσε, είναι τοπικοί κυβερνήτες πια, και έχει σημασία ποιοί θα κληθούν να υπηρετήσουν αυτόν τον θεσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: