Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Γ.Παπανδρέου : «Θα τα καταφέρουμε»

«Θα τα καταφέρουμε» επανέλαβε την Κυριακή ο πρωθυπουργός μιλώντας από τη Λάρισα 
Ο πρωθυπουργός κ.Γ.Παπανδρέου στη Λάρισα

    Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου  χαρακτήρισε  από τη Λάρισα  τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου κομβικές για την πορεία της Ελλάδας τονίζοντας ότι το διακύβευμα είναι πολιτικό και το δίλημμα εάν η χώρα και η οικονομία της θα πάνε μπροστά ή πίσω.
  Ο πρωθυπουργός κ.Γ. Παπανδρέου δήλωσε : «Οι πολίτες μας ζητούν να πετύχουμε και θα τα καταφέρουμε».
  O κ.Παπανδρέου από τη Λάρισα, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι έκρυψε και κρύβει αλήθειες. «Αν θέλουν να μάθουν πώς διασύρθηκε η Ελλάδα ας ρωτήσουν τον κ. Καραμανλή» είπε ο πρωθυπουργός.
   «Πολιτικό είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Οι πολίτες με την ψήφο τους θα δώσουν το στίγμα για το ''που'' θέλει να πάει η χώρα.

    Θα απαντήσουν στο δίλημμα αν θέλουν η χώρα να πάει μπροστά, αν θα συνεχίσουμε να λέμε ''ναι'' στο δύσκολο έργο για την σωτηρία της οικονομίας και την εκ βάθρων αναμόρφωση της ή αν θα πάμε πίσω» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
  Ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αγωνιά και ζητά να πετύχει η κυβέρνηση στο έργο που έχει αναλάβει.

    «Ακόμη και αυτοί που πικράναμε ή αυτοί που αντιδρούν θέλουν να πετύχουμε. Θα τα καταφέρουμε» διαβεβαίωσε.
  Χαρακτήρισε «ασπίδα» τον μηχανισμό στήριξης και συνεχίζοντας την επίθεση στην ΝΔ, ο Γ.Παπανδρέου υπογράμμισε:

  «Σε μία κρίσιμη στιγμή θα περίμενε κανείς η αξιωματική αντιπολίτευση να φέρεται υπεύθυνα. Πρώτα απ' όλα να γυρίσει η ίδια σελίδα με το δικό της παρελθόν, αναγνωρίζοντας αλήθειες και συμβάλλοντας στο ξεπέρασμα της εθνικής κρίσης που η δική της πολιτική προκάλεσε».
  Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε κομβικό σημείο και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας ότι θα πρέπει να στηριχθούν και να εκλεγούν αυτοί που πιστεύουν στον Καλλικράτη.
     Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου, παραδεχόμενος ότι τα μέτρα που ελήφθησαν δεν ήταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, ούτε στις μετεκλογικές προθέσεις της κυβέρνησης, τόνισε:

   «Και βέβαια υπάρχουν λεφτά. Υπάρχουν στην δημόσια περιουσία την οποία εμείς αξιοποιούμε προς το δημόσιο συμφέρον, ενώ εκείνοι το μόνο που έκαναν ήταν το πάρε-δώσε με ιερομόναχους-κτηματομεσίτες».
   Μαζί με τον πρωθυπουργό στην  Λάρισα βρέθηκαν και ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κ.Σκανδαλίδης που υπογράμμισε για τα αγροτικά ζητήματα την ανάγκη μεγάλων θεσμικών αλλαγών στον αγροτικό χώρο
, καθώς και οι υφυπουργοί: Οικονομικών κ.Φιλ.Σαχινίδης, Υποδομών κ.Γ.Μαγκριώτης, Οικονομίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.Ντ.Ρόβλιας, Παιδείας κ.Ε. Χριστοφιλοπούλου, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Μιχ.Τιμοσιάδης, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφάλισης κ.Β.Κεγκέρογλου και Τουρισμού κ.Γ.Νικητιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: