Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Μ. Λιάπης: «Βούρκος η ΝΔ, θαρραλέος ο Γιώργος»

Μ. Λιάπης: «Βούρκος η ΝΔ, θαρραλέος ο Γιώργος»
O πρώην υπουργός κ.Μιχ. Λιάπης.

       Σκέψεις, βασισμένες στην πολιτική εμπειρία μιας ολόκληρης ζωής, καταγράφει αυτήν την περίοδο ο πρώην υπουργός Μ. Λιάπης.
    Αποφορτισμένος από την καθημερινότητα της πολιτικής, παρατηρεί πιο ψύχραιμα τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στα δύο μεγάλα κόμματα και καταγράφει τις δικές του απόψεις.
    Εχει ήδη γράψει τρία βιβλία πολιτικού περιεχομένου, με τίτλους :«Για Μια Ριζοσπαστική Ανανέωση», «Για Ενα Νέο Ηθος» και «Για Μια Δημιουργική Ανατροπή».
    Για τον εξάδελφό του, πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις φράσεις που χρησιμοποιεί σήμερα.
   Ωστόσο, υπενθυμίζει την κολοσσιαία διαφωνία, που είχε πάρει και δημόσιο χαρακτήρα, για το θέμα των πρόωρων εκλογών. «Θα είναι αυτοκτονία και για τη χώρα και για τη ΝΔ», είχε τονίσει το καλοκαίρι του 2009 ο κ. Μ. Λιάπης, όταν αναφέρθηκε στις συζητήσεις που γίνονταν τότε για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
    Ο κ. Λιάπης εκφράζει τη λύπη του για την εικόνα που εμφανίζει σήμερα συνολικά η Κεντροδεξιά στη χώρα ενώ οι αναφορές του πρώην υπουργού για την πορεία της ΝΔ, τα τελευταία χρόνια είναι χαρακτηριστικές και σημειώνει οτι : «Βρεθήκαμε από τον θρίαμβο στον βούρκο».
    Για τον πρωθυπουργό ο πρώην υπουργός αιφνιδιάζει, καθώς αναγνωρίζει ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου «έχει πολιτικό θάρρος, καθώς σε μια δύσκολη συγκυρία προχωρεί σε διορθωτικές αλλαγές. Σπάει αβγά... Αυτό που δεν κάναμε εμείς τριάντα χρόνια», σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: