Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Αποστάσεις κυβέρνησης από τις προτάσεις Προβόπουλου

Οι θέσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ.Προβόπουλου δεν αποτελούν και θέσεις της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ.Γ.Προβόπουλος


      Αποστάσεις κρατά η κυβέρνηση από τις προτάσεις του διοικητή της ΤτΕ περί βίαιης συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και διαχωρίζει τη θέση της.
   O κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς αν ασπάζεται τις προτάσεις που κατέθεσε με την έκθεση της ΤτΕ, ο Γ.Προβόπουλος,  ανέφερε οτι: «Φυσικά και δεν είναι η θέση της κυβέρνησης, η κυβέρνηση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει, σκέφτεται, διαβουλεύεται, επεξεργάζεται όλες τις προτάσεις, που κατατίθενται και αποφασίζει, όμως, πάνω στην πορεία που έχει χαράξει η ίδια».
    Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το αν θα κλείσουν ΚΑΠΗ και θα συρρικνωθούν κανάλια, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι τα ΚΑΠΗ δημιουργήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται το κοινωνικό κράτος, μέσα σε αυτές τις συνθήκες.

   «Το κοινωνικό κράτος, όμως, εμείς το έχουμε σε προτεραιότητα και ειδικά σε τόσο δύσκολες συνθήκες που μετέρχεται η χώρα μας», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: