Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αλλαγή στρατηγικής


        Η διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού αποφασίστηκε µετά τη διαπίστωση ότι µεγάλη µερίδα των ψηφοφόρων σκέφτεται να προσέλθει στις κάλπες µε χαλαρή διάθεση, εποµένως δεν θα είχε πρόβληµα να «τιµωρήσει» την κυβέρνηση.
     Εντάσσεται µάλιστα στην αλλαγή στρατηγικής που αποφασίστηκε τις τελευταίες ηµέρες και συνοδεύτηκε από σκλήρυνση της εικόνας της κυβέρνησης και την παρουσίαση πολιτικών διληµµάτων.
     Ως εκ τούτου, στόχος στις εκλογές του Νοεµβρίου είναι να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόµµα από τον πρώτο γύρο, παρά τα επώδυνα µέτρα που αναγκάστηκε να λάβει µέσα σε ένα χρόνο.
     Στην πράξη αυτό σηµαίνει ότι το κυβερνών κόµµα την πρώτη Κυριακή δεν θα µετράει πράσινες περιφέρειες και πράσινους δήµους, αλλά το άθροισµα που του δίνουν οι ψήφοι που θα συγκεντρώσει από τους υποψηφίους του.
    «Ακόµη και µε τέσσερις µονάδες να βγούµε µπροστά από τη Νέα Δηµοκρατία, θα έχουµε κάθε λόγο να λέµε πως µολονότι ο ελληνικός λαός αναγκάστηκε να κάνει θυσίες εξακολουθεί να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ», αναφέρει θεσµικός παράγων της κυβέρνησης εξηγώντας το σκεπτικό της νέας στρατηγικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: