Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Χρ.Παπουτσής: «Δεν θέλω γκέτο στην Ελλάδα»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής

Προβλήματα δεν υπάρχουν μόνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά ευρύτερα στο κέντρο της Αθήνας, επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, στη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους.
Κατά τη συνέντευξη, στην οποία παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, ο γγ του υπουργείου Γρηγόρης Τασούλας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λ.Οικονόμου, ο υπουργός τόνισε πως εάν δεν υπάρξει υποστήριξη από τις πολιτικές δυνάμεις και από τους πολίτες που αποδεδειγμένα ανησυχούν για την ζωή τους, τα αποτελέσματα από τις δράσεις της κυβέρνησης μπορεί να καθυστερήσουν.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε ακροδεξιές ομάδες να 'ψαρεύουν' σε θολά νερά εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία των ανθρώπων που θέλουν ένα καλύτερο αύριο και τη δυστυχία κάποιων άλλων και θα υπάρχει στη περιοχή διαρκής παρουσία αστυνομικών για να αποτραπούν εντάσεις που δυναμιτίζουν καταστάσεις».
Παράλληλα, έστειλε για διαβούλευση στην κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου σχετικά με την δημιουργία του γραφείου καταγγελιών περιστατικών αυθαιρεσίας από το προσωπικό στα Σώματα Ασφαλείας και άλλες διατάξεις όπως την μεταφορά του προσωπικού της Ελληνικής Αγροφυλακής στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Για την τρομοκρατία σημείωσε πως οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και στόχος είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.
Τέλος, για τη βία στα γήπεδα τόνισε πως ο υφυπουργός κ. Όθωνας συμμετέχει σε διυπουργική επιτροπή που ασχολείται με τους τρόπους πρόληψης περιστατικών βίας σε αθλητικούς χώρους και πως «όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους είτε είναι οι οργανωμένοι φίλαθλοι είτε είναι οι ΠΑΕ είτε είναι οι οικογένειες του κάθε παιδιού που εμπλέκεται σε τέτοια επεισόδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: