Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

''Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος''




        Μια ευχάριστη έκπληξη για τον Κ. Παπούλια έκρυβε χθες η επίσκεψη των 14 μαθητών γυμνασίων και λυκείων που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Ανακυκλώνουμε με τέχνη».
     Η επίσκεψή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που γιορτάστηκε προχθές, συνέπεσε με τα γενέθλια του κ. Παπούλια.

       Η Ημέρα Περιβάλλοντος είναι για τους πολίτες, για τον καθένα μας, και σημαίνει πριν και πάνω από όλα ανατροπές στην καθημερινότητα, στις επίκτητες συνήθειες που προστέθηκαν στη ζωή μας σε εποχές επίπλαστης ευδαιμονίας.
          Οι κλιματικές αλλαγές είναι το αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον. Η επιστροφή στις «καθαρές» μορφές ενέργειας οι οποίες μειώνουν τη μόλυνση της ατμόσφαιρας και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, εμφανίζονται ως επιβεβλημένη λύση απέναντι στην οικολογική καταστροφή που συντελείται.
          Ο ήλιος, ο άνεμος, η γεωθερμία και το φυσικό αέριο σε συνδυασμό με τις μεθόδους ανακύκλωσης  διαφόρων υλικών μπορούν να αξιοποιηθούν με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία της φύσης, γιατί αυτό αποτελεί πρώτη ανάγκη για την επιβίωση του πλανήτη.
          Η Ελλάδα είναι μια χώρα που κατέχει προνομιακή θέση και μπορεί να αξιοποιήσει το σύνολο των φυσικών πηγών ενέργειας, μειώνοντας τις συμβατικές πηγές που επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: