Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ντόρα Μπακογιάννη : ''Η λογική του Σαμαρά είναι ο πολιτικός οπορτουνισμός''

Ντόρα  Μπακογιάννη


          Νέα πυρά κατά του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει η ανεξάρτητος βουλευτής κ.Ντόρα Μπακογιάννη με δηλώσεις της στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
      ''Δεν ψήφισα υπέρ της  κυβέρνησης, αλλά υπέρ της Ελλάδας. Αυτή τη χρονική στιγμή δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. Αυτό το πακέτο μέτρων ήταν ζωτικής σημασίας για την  Ελλάδα. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα ήμαστε σε θέση να προχωρήσουμε'', σημειώνει η κ.Μπακογιάννη.
       Η κ. Μπακογιάννη σημειώνει στη γερμανική εφημερίδα ότι: 
   ''O Αντώνης Σαμαράς βάζει το προσωπικό  του συμφέρον πάνω από αυτό της  πατρίδας.
   Αυτή είναι λογική πολιτικού  οπορτουνισμού. Αυτή είναι η παλιά Ελλάδα. Κανείς δε λέει το αυτονόητο, παίζονται απλώς παιχνίδια  τακτικής'', 
        Η ανεξάρτητος βουλευτής κ. Μπακογιάννη τόνισε :  ''Εάν πρέπει κάτι να μάθουμε από αυτή την κρίση, αυτό είναι πως πρέπει να ξεπεράσουμε  μια πολιτική λογική, η οποία οδήγησε  στο να μην πάρουμε τις πολιτικές  αποφάσεις που έπρεπε. Μια λογική λαϊκισμού, που καθορίζεται απο το πολιτικό κόστος που επισύρουν οι δύσκολες αποφάσεις, δεν μπορεί να αποτελεί το μπούσουλα για το μέλλον''.
        Εξάλλου, ο δημοσιογράφος που υπογράφει το ρεπορτάζ χαρακτηρίζει ''λαϊκιστή'' τον Αντώνη Σαμαρά και σημειώνει ότι ''ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, που πρωταγωνίστησε με πρωτοφανή κακοδιαχείριση στον κατήφορο της ελληνικής οικονομίας, σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην ελληνική Βουλή, καταψήφισε τη συμφωνία''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: