Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

''Ντόρα Μπακογιάννη σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Αντ.Σαμαρά''

Ντόρα Μπακογιάννη

         Η κυρία Μπακογιάννη  σε συνέντευξή της στον Ρ/Σ Βήμα FΜ  έστρεψε τα πυρά της κατά του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαρά, με τον οποίο πλέον είναι σε ανοιχτή σύγκρουση, και τον κατηγόρησε για ''ανευθυνότητα'', ''λαϊκισμό'' και πρακτικές ''πολιτικαντισμού''.
        Ιδιαίτερα σκληρή η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι ο κ. Σαμαράς στο συνέδριο επιτέθηκε σε αυτήν και στο ΠαΣοΚ αλλά δεν ξεκαθάρισε τι προτείνει για έξοδο από την κρίση. «Είναι δυνατόν να λες αύριο το πρωί ότι καταψήφισα το μνημόνιο διότι είχα άλλη πρόταση, την οποία την κρατάω σαν επτασφράγιστο μυστικό;» διερωτήθηκε.
       Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε οτι για ένα πολυδάπανο συνέδριο, από το οποίο δεν προέκυψε καμία ουσιαστική πολιτική πρόταση, αυτό που κυριάρχησε ήταν οι οργανωτικές αλλαγές και η δημιουργία θέσεων αντιπροέδρων.
       Υπογράμμισε ότι οι λογικές τού «χθες» δεν αγγίζουν την κοινωνία, αφού ο λαός επιθυμεί ξεκάθαρες απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. «Σήμερα ο ελληνικός λαός είναι πολύ σοφότερος,δεν τρώει κουτόχορτο» σημείωσε χαρακτηριστικά και αντεπιτέθηκε στον κ. Σαμαρά, λέγοντας με οργισμένο ύφος: «Δεν είμαι εξαπτέρυγο κανενός. Η ιστορία του καθενός δείχνει και την πορεία του».
       Αρκετοί εκ των υποστηρικτών της που συμμετείχαν στο συνέδριο της ΝΔ δεν θέλησαν να θέσουν υποψηφιότητα για τη νέα ΠΕ. Πολλοί ήταν σε φάση εξόδου από το κόμμα και έλεγαν ότι ήταν η τελευταία τους παρουσία σε κομματική διαδικασία της ΝΔ, αφού αναμένουν την ίδρυση του πολιτικού φορέα από την κυρία Μπακογιάννη. Πάρα πολλοί σύνεδροι επέλεξαν όμως να μην παραστούν, θέλοντας να στείλουν μήνυμα στη Ρηγίλλης ότι πρέπει να τους θεωρεί «ξένο σώμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: