Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

''Φεστιβάλ Ναυπλίου : Από 18-27 Ιουνίου με τη μαγεία της μουσικής''

Ναύπλιο


           Αφιερωμένο στη μουσική και τους καλλιτέχνες της Ελβετίας και της Πολωνίας είναι το φετινό Φεστιβάλ Ναυπλίου, που από τις 18 Ιουνίου και για δέκα ημέρες, θα γεμίσει με τη μαγεία της μουσικής την πρωτεύουσα της Αργολίδας.
    Διακεκριμένοι μουσικοί και ορχήστρες, θα μας ξεναγήσουν στην μουσική της Ελβετίας το Σαββατοκύριακο 18-20 Ιουνίου, ενώ το Σαββατοκύριακο 25-27 Ιουνίου τιμώμενη χώρα θα είναι η Πολωνία, με ένα αφιέρωμα στα διακόσια χρόνια από τη γέννηση του Σοπέν.
    Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου με συναυλία του τσελίστα Lionel Cottet σε έργα Μέντελσον, Σοπέν και Ραχμάνινοφ, ενώ το Σάββατο 19 Ιουνίου ακολουθεί η περίφημη ορχήστρα Sinfonietta de Lausanne, στο Παλαμήδι.
    Το Σαββατοκύριακο, θα κλείσει την Κυριακή 20 Ιουνίου με το Lausanne String Quartet, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, σε έργα Χάιντν, Μότσαρτ, Σούμαν.

    Η αυλαία θα πέσει στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου με δύο συναυλίες του Krzysztof Jablonski (πιάνο), με έργα Σοπέν και Ραχμάνινοφ, την Παρασκευή 25 Ιουνίου και το Σάββατο 26 Ιουνίου ένα ρεσιτάλ για σόλο πιάνο αποκλειστικά με έργα Σοπέν, ενώ την Κυριακή 27 Ιουνίου ακολουθεί η συναυλία του πολυβραβευμένου Apollon Musagete Quartet σε έργα Μπετόβεν, Σοπέν, Σιμανόφσκι.
   Το Φεστιβάλ πλαισιώνεται από τρεις εκθέσεις.
       - Την έκθεση του φωτογράφου Φρεντ Μπουασονά (1858-1946), με τίτλο «Εικόνες της Ελλάδας» με φωτογραφίες- εθνολογικά ντοκουμέντα μια ξεχασμένης Ελλάδας.

       -  Δύο εκθέσεις αφιερωμένες στον Σοπέν, που θα φιλοξενηθούν στο Βουλευτικό καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ: τη έκθεση «Ο Σοπέν στο Παρίσι. Το εργαστήρι του συνθέτη» και την έκθεση «2010 Έτος Σοπέν. Φρεντερίκ Σοπέν 1810-1849».

Δεν υπάρχουν σχόλια: