Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Γ.Παπανδρέου:« Η Ελλάδα σε τροχιά μεταρρυθμίσεων»

Ο πρωθυπουργός κ.Γιώργος Παπανδρέου


   «Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά σημαντικών μεταρρυθμίσεων ώστε να καταστεί η οικονομία μας βιώσιμη και δικαιότερη. Παράλληλα, όμως, η ελληνική περίπτωση έχει αναδείξει την ανάγκη για περισσότερο συντονισμένες και προνοητικές
οικονομικές πολιτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσερχόμενος στη Συνοδο Κορυφής της ΕΕ.

       Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι χρειαζόμαστε οικονομική ανάπτυξη: «Δεν χρειαζόμαστε απλώς δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και πόρους, οι οποίοι θα επενδυθούν για την ανάπτυξη της οικονομίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, εάν διαθέτουμε πανευρωπαϊκές πολιτικές, όπως ο φόρος επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, οι «πράσινοι φόροι» και τα ευρωομόλογα», είπε.
       Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «πρόκειται για προτάσεις που πρέπει να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τώρα, ώστε να μας επιτρέψουν στη συνέχεια να δημιουργήσουμε μία πράσινη οικονομία, να κάνουμε τις ευρωπαϊκές οικονομίες ανταγωνιστικές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κρατικό χρέος μέσω της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και να σχεδιάσουμε κοινωνικά δίκαιες πολιτικές για τους πολίτες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: