Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

''Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν στη Νέα Υόρκη''

 Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν  στη Νέα Υόρκη

          Η διεθνής οικονομική συγκυρία, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν στη Νέα Υόρκη, χθες  Δευτέρα. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη συνάντηση «εξαιρετική, θετική και εποικοδομητική».
        Ο πρωθυπουργός  κ.Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι συζήτησαν διεθνή θέματα σε σχέση με τους στόχους της χιλιετίας, καθώς και για τη σύνοδο των G20 που θα πραγματοποιηθεί στον Καναδά.
       Ο Πρωθυπουργός αντάλλαξε απόψειςμε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ.Μπαν Γκι-μουν
για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό,
 επαναλαμβάνοντας στον συνομιλητή του ότι :
    «στηρίζουμε τις προσπάθειες του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια για την εξεύρεση μιας κυπριακής λύσης μέσα στα πλαίσια των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις και τεχνικά χρονοδιαγράμματα».  Ο πρωθυπουργός  κ.Γ. Παπανδρέου ζήτησε την επιβολή φόρων στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές των τραπεζών, ενώ αναφερόμενος στα αίτια της οικονομικής κρίσης και υποστήριξε ότι :
«το κράτος πρόνοιας δεν ήταν αυτό που δημιούργησε την κρίση», αλλά το γεγονός ότι «είχαμε μια κακή διαχείριση της οικονομίας από την προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση, που δημιούργησε ένα μεγάλο χρέος».     «Οι επιλογές μας γίνονται μέσα σ' ένα σύνολο αξιών και οι αξίες μας είναι σαφείς. Μιλάμε για την ανάγκη ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών, για τη συμμετοχή, την εκπροσώπηση, τη διαφάνεια, την ισότητα, την αλληλεγγύη» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: