Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Γ.Παπανδρέου : «Βασικές αρχές, η βιωσιμότητα και η δικαιοσύνη στο Ασφαλιστικό»



        Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την κατάθεση του Ασφαλιστικού στη Βουλή δεν επέτρεψαν να γίνει διεξοδική συζήτηση στις επιμέρους διατάξεις του. Παρ΄ όλα αυτά ο Πρωθυπουργός υπέδειξε εμμέσως πλην σαφώς στον υπουργό Εργασίας να μη βιαστεί να φέρει προς ψήφιση το Εργασιακό προκειμένου να δοθεί χρόνος στους κοινωνικούς φορείς να έρθουν σε συνεννόηση, εάν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.
       Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε και χθες ότι οι δύο βασικές αρχές που διέπουν το Ασφαλιστικό είναι η βιωσιμότητα του συστήματος και η κοινωνική δικαιοσύνη. Παράλληλα άφησε και μιαν αχτίδα ελπίδας για τους συνταξιούχους λέγοντας ότι μέσα στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων «θα κάνουμε καθετί, και εγώ και η κυβέρνηση, για την αναπλήρωση και βελτίωση της θέσης του συνταξιούχου καθώς θα καλυτερεύει και η δημοσιονομική κατάσταση και η οικονομία». 
       Παράλληλα προανήγγειλε αλλαγές στο προνοιακό σύστημα που θα περιλαμβάνουν όσους έχουν ανάγκη στήριξης, «από τον συνταξιούχο και τον ανάπηρο μέχρι και τον άνεργο» ενώ σε ό,τι αφορά το Εργασιακό διαβεβαίωσε ότι εάν υπάρξουν εντός του πλαισίου του μνημονίου συμφωνίες των κοινωνικών εταίρων η κυβέρνηση θα τις υιοθετήσει και θα τις συμπεριλάβει στο Ασφαλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: