Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Μήνυμα αισιοδοξίας του πρωθυπουργού από τη Βιέννη


             Μήνυμα αισιοδοξίας ότι η χώρα θα ξεπεράσει τους σκοπέλους της οικονομικής κρίσης έστειλε ο πρωθυπουργός από τη Βιέννη όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει τις εργασίες του Διεθνούς Συνδέσμου Τραπεζών.
       «Είμαστε προσηλωμένοι στην ανασυγκρότηση της οικονομίας αλλά και την τήρηση των αξιών μας για κοινωνική συνοχή και κοινωνική δικαιοσύνη» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Αυστριακό Καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν κάνοντας ειδική μνεία στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για να βελτίωση της αναπτυξιακής πορεία τόσο της χώρας όσο και συνολικά της Ευρώπης.
       Ο πρωθυπουργός κ.Γιώργος Παπανδρέου και ο Αυστριακός Καγκελάριος συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινές ενέργειες και πρωτοβουλίες με στόχο τη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την Ανάπτυξη στη Ευρωπαϊκή Ένωση.

      «Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. Πιστεύουμε στην Ελλάδα και στους Έλληνες και ανακτούμε βήμα - βήμα την χαμένη μας αξιοπιστία» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αυστριακό ομόλογό του, ο οποίος του παρέθεσε γεύμα εργασίας.
       Το βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι κεντρικός ομιλητής στην Εαρινή Συνάντηση του Institute of International Finance, όπου μεταξύ άλλων θα αναφερθεί στην κρίση δανεισμού, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια και τα προβλήματα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με ειδική αναφορά στις ελληνικές τράπεζες.
        Με ακροατήριο τους σημαντικότερους τραπεζίτες από όλο τον κόσμο ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι η κρίση αφορά συνολικά την Ευρώπη και το ενιαίο νόμισμά της ζητώντας να ενισχυθούν οι Ευρωπαϊκοί μηχανισμοί αντιμετώπισης των κερδοσκοπικών επιθέσεων.
        Ο Γιώργος Παπανδρέου στο περιθώριο των εργασιών είναι πιθανόν να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: