Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

''Θα ενσωματωθούν τα εργασιακά στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό''

Ο υπουργός Εργασίας κ.Ανδρέας Λοβέρδος


        Σήμερα ο υπουργός Εργασίας συμμετείχε σε σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θόδ. Πάγκαλου και στενών συνεργατών του πρωθυπουργού ο οποίος αν και απουσιάζει στην Νέα Υόρκη ενημερώνεται σε τακτά διαστήματα για τις κρίσιμες διαβουλεύσεις αλλά και το μπαράζ αντιδράσεων στο εσωτερικό. Στη σύσκεψη, πάντως, στο Μαξίμου φαίνεται πως επικράτησε η άποψη το προεδρικό διάταγμα με τις σαρωτικές αλλαγές στα Εργασιακά να ενσωματωθεί στο Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό το οποίο κατατίθεται στη Βουλή την Τετάρτη.
     Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση «ρίχνει νερό στο κρασί της», προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα και να επιχειρήσει να πείσει την Κοινοβουλευτική της ομάδα κάνοντας μικροαλλαγές στο νομοσχέδιο.
     Έτσι, αυξάνει το μισθό μαθητείας, καθιερώνει ως υποχρεωτική τη διαιτησία και αυξάνει το χρόνο προειδοποίησης από τον εργοδότη για απόλυση από 4 μήνες σε 6.
     Σε ότι αφορά στο ασφαλιστικό σύμφωνα με πληροφορίες «κλειδώνουν» τα 40 έτη με αναπλήρωση της σύνταξης στο 70%, οι επικουρικές συντάξει πάνε στο 20% ενώ σε ότι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους καθιερώνεται η εξίσωση ορίων ηλικία μεταξύ ανδρών - γυναικών από το 2011 με τριετή προσαρμογή και βασική σύνταξη συν ανταποδοτική από το 2015 στα 65 για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: