Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

''Υπεγράφησαν 14 συμφωνίες με την Κίνα''

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ.Θεόδωρος Πάγκαλος με τον αντιπρόεδρο της Κινεζικής κυβέρνησης, Ζανγκ Ντετζιάνγκ.


           Με την υπογραφή 14 συμφωνιών ολοκληρώθηκε η διευρυμένη συνάντηση μελών της κυβέρνησης, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, και Ελλήνων επιχειρηματιών με κινεζική αντιπροσωπεία, υπό τον αντιπρόεδρο της Κινεζικής κυβέρνησης, Ζανγκ Ντετζιάνγκ στο υπουργείο Εξωτερικών.
      Οι συμφωνίες αφορούν κυρίως τους τομείς της Ναυτιλίας, του Τουρισμού , των Τηλεπικοινωνιών, αλλά και την εξαγωγή ελληνικού ελαιολάδου. Η υπουργός Οικονομίας και ο υπουργός Μεταφορών της Κίνας, Λι Σεγκλίν, υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης στο ναυτιλιακό τομέα. Υπεγράφη επίσης συμφωνία συνεργασίας του ΟΤΕ με την κινεζική Huawei, η οποία αφορά στη διάθεση τηλεπικοινωνιακής υποδομής μέσω της οποίας ο ΟΤΕ θα προσφέρει υπηρεσίες IP και ανοίγουν το δρόμο για τη σύγκλιση κιτής και σταθερής τηλεφωνίας. Η υποδομη αφορά αποκλειστικά στην υποστήριξη υπηρεσιών φωνής.
       Στη συνάντηση  μετείχαν επίσης ο υπουργός Μεταφορών & Υποδομών Δ. Ρέππας, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης. Από κινεζικής πλευράς θεσμικοί φορείς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: