Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ασφαλιστικό του Δημοσίου-Πρώτα στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μετά στη Βουλή



     Μεγαλύτερη συζήτηση έγινε στο υπουργικό συμβούλιο για το Ασφαλιστικό του Δημοσίου, τις πτυχές του οποίου παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
     Δεν κατατέθηκε βέβαια στη Βουλή, αφού πρώτα πρέπει να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο με εξαίρεση την οδηγία για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών. Μάλιστα υποβλήθηκαν σχετικές ενστάσεις από τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Αννα Διαμαντοπούλου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
     Η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι «θα πρέπει να γίνει σαφές πως όσοι κατοχυρώνουν δικαίωμα φέτος να βγουν στη σύνταξη δεν το χάνουν όποτε κι αν φύγουν, γιατί υπάρχει κίνδυνος μεγάλης αποχώρησης από καθηγητές», ενώ η υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα με τους νοσηλευτές οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία βαρέων και ανθυγιεινών.
      Τέλος, για το Ασφαλιστικό στο Δημόσιο αποφασίστηκε ότι μετά το Ελεγκτικό Συνέδριο θα συγκροτηθεί επιτροπή από τα υπουργεία Οικονομικών, Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη ώστε να γίνουν ρυθμίσεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: