Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Γ. Παπανδρέου : «Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ πια στην παρακμή»


 
O πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής

        Σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής σήμερα Τετάρτη, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Διαφάνεια στο Δημόσιο. 
     O πρωθυπουργός κ.Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η χώρα δεν θα επιστρέψει ποτέ πια στην παρακμή, την αδικία και την παραποίηση οικονομικών στοιχείων, όπως συνέβαινε επί κυβέρνησης ΝΔ. Απαντώντας, δε, στον Αντώνη Σαμαρά για το μνημόνιο επισήμανε μαζί με αυτό η ΝΔ θα ήθελε να σβήσει και τη μνήμη όλων των πράξεων, αλλά και της απραξίας της.
     Ο πρωθυπουργός απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ σε αυστηρό ύφος, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η ΝΔ μαζί με το μνημόνιο που θέλει να διαγράψει, θέλει να διαγράψει και την μνήμη όλων σχετικά με τις πράξεις της, αλλά και τις παραλείψεις της, που οδήγησε τη χώρα στη δουλεία, τα χρέη και δύο φορές στην κοινοτική επιτήρηση.
     Ο κ. Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι εγγυάται προσωπικά πως η χώρα δεν θα επιστρέψει ποτέ πια στο χείλος της καταστροφής, στην παρακμή, τη σπατάλη, την αδικία, τα παραποιημένα στοιχεία που ήταν η πρακτικη της ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια.
     «Κοινός παρονομαστής σε ό,τι κάνουμε είναι η διαφάνεια παντού. Όλες μας οι επιλογές έχουν μοναδικό στόχο να αλλάξουμε οριστικά την Ελλάδα. Να καταφέρει να πατάει γερά στα πόδια της, να βγει από τη κρίση, που την οδήγησε ένα παλιό, χρεωκοπημένο, αδιαφανές, πελατειακό πολιτικό σύστημα, και πάνω από όλα, να της δημιουργήσουμε προοπτική»,  τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, με αφορμή το ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών.

     Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των μέτρων, τα οποία αναγκάστηκε, όπως είπε, να λάβει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι  «η χώρα ήταν ένα ακυβέρνητο καράβι»  και πως  «αναγκαζόμαστε να τα κάνουμε όλα σε πρωτόγνωρους ρυθμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: