Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

''To πόρισμα φέρνει διαγραφές και εμφύλιο στη ΝΔ''




       Σε εκκαθαρίσεις εν όψει της επικείμενης συζήτησης επί του πορίσματος για το Βατοπαίδι στην Ολομέλεια της Βουλής προσανατολίζεται να προχωρήσει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς.
        Ο γαλάζιος εμφύλιος μεταξύ των κκ. Κ. Κιλτίδη και Αλ. Κοντού συνεχίζεται ενώ η στάση της ΝΔ στη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου αναμένεται να δοκιμάσει για ακόμη μία φορά και τις σχέσεις του κ. Σαμαρά με τον κ. Κ. Καραμανλή.
         Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλος ήταν σαφής λέγοντας:
     «Μην μπερδεύουμε το θέμα της πολιτικής αξιολόγησης με τα θέματα διερεύνησης ποινικών ευθυνών.   Αλλο το ένα, άλλο το άλλο».
         Η στάση της ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να δοκιμάσει για μία ακόμη φορά και τις σχέσεις του κ. Σαμαρά με τον τέως πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος βάλλεται τόσο για την πολιτική του όσο και για τη σιωπή που έχει επιλέξει.
        «Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει, θα επιλέξει αυτός το πότε θα μιλήσει. Καιβεβαίωςθα αποκαταστήσει την αλήθεια σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
          Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής θα συζητηθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, αλλά η απόφαση για το αν θα συσταθεί στη συνέχεια Προανακριτική Επιτροπή αναβάλλεται από την κυβέρνηση για αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: