Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Yπόθεση Siemens : ''Περαιτέρω διερεύνηση και άνοιγμα λογαριασμών''


      Η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens ζητά παρέμβαση, στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ελλάδος - Γερμανίας, ώστε να υποχρεωθεί η Siemens να παράσχει στοιχεία προς την ελληνική Δικαιοσύνη και την Εξεταστική για την  υπόθεση.
   Ετσι,με επιστολές, προς τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον Πρωθυπουργό,που κατέθεσε, ζητά να υποχρεωθεί η εταιρεία να παράσχει στοιχεία, να ελεγχθεί η περιουσιακή κατάσταση όσων διετέλεσαν υπουργοί, εμπλεκόμενοι με τις συμβάσεις Siemens την τελευταία 20ετία, καθώς και να ανοίξουν οι λογαριασμοί των εμπλεκομένων προσώπων.
     Επίσης, ζητείται η άμεση σύσταση ειδικής επιτροπής ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης όσων διετέλεσαν υπουργοί, εμπλεκόμενοι με τις συμβάσεις Siemens την τελευταία 20ετία.
    Εξάλλου, η Επιτροπή ζητεί από τις δικαστικές Αρχές συνδρομή για το άνοιγμα λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων προσώπων, φυσικών και νομικών και εταιρειών στο εξωτερικό, με τη συνεργασία και της Europol.
Τέλος, η Επιτροπή απευθύνεται προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα Ελλάδος, για την κίνηση του χρήματος και τον έλεγχο πράξεων περίπου 25 επιχειρηματιών και χρηματιστών, που εμπλέκονται στη διακίνηση χρήματος από τη Siemens.
     Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, μέλη της Επιτροπής θα εξετάσουν τους κ.κ. Σίκατσεκ (στη Γερμανία) και Κουτσενρόιτερ (στο Ντουμπάι), πρώην στελέχη της Siemens, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να καταστεί δυνατή και η εξέταση του κ. Μ. Χριστοφοράκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: