Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

''Θυμήθηκε τον Μητσοτάκη... ο Σαμαράς''


      Για πρώτη φορά από την αναρρίχησή του στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας και ίσως για πρώτη φορά και από το 1993, όταν αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία, ο Αντώνης  Σαμαράς αναφέρθηκε θετικά και δημοσίως υπέρ του Κώστα Μητσοτάκη, σε μια απόπειρα «στεγανοποίησης» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπό το φόβο διαρροών προς τη Ντόρα Μπακογιάννη.

      Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, και ενόψει του 8ου Συνεδρίου της γαλάζιας παράταξης, ο κ. Σαμαράς επέρριψε το ιστορικό βάρος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας στο... ΠΑΣΟΚ.

       Μετά από μια ελαφρά δόση αυτοκριτικής : "Δεν χάσαμε τις τελευταίες εκλογές χωρίς να υπάρχει λόγος", "Δεν τα κάναμε όλα σωστά", "Αυτοκριτική έκανε το κόμμα μας και δεν θα λέμε όλο τα ίδια".
        O κ. Σαμαράς υπαρασπίστηκε το σύνολο του κυβερνητικού βίου της  συντηρητικής παράταξης, στην μεταπολίτευση:
      «Η παράταξή μας έχει πολλά για τα οποία νιώθει υπερήφανη: Κι όχι μόνο στα χρόνια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν σταθεροποιήθηκε η κοινοβουλευτική δημοκρατία και μπήκε η χώρα στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.
     Kαι στη συνέχεια, στην Πρωθυπουργία του Κώστα Μητσοτάκη, όταν μπήκε το πρώτο φρένο στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό του ΠΑΣΟΚ.Αλλά και πρόσφατα.
     Κατά τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, προχώρησε η Ελλάδα σε στρατηγικής σημασίας επιλογές και αποφάσεις, όταν το ΠΑΣΟΚ, τότε στην Αντιπολίτευση, είτε τις αρνιόταν είτε τις υπονόμευε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: