Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

"Τριπλάσιο το χρέος του ΟΣΕ από το 2004"

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας


    Την πεποίθηση ότι αν δεν εξυγιανθεί ο ΟΣΕ θα έχει την τραγική κατάληξη της Ολυμπιακής, εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας μετά τη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ.
"Ο πολύπαθος ΟΣΕ, δεν πρέπει να έχει την τύχη της Ολυμπιακής. Δυστυχώς, απαξιώθηκε συστηματικά, ιδίως τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια το συνολικό χρέος του, από τα 3,5 δισ. το 2004 να αγγίζει σήμερα τα 10 δισ. ευρώ", τόνισε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
  Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι"να συνεχίσει να λειτουργεί ο ΟΣΕ, αφενός να εξυπηρετούνται πραγματικές κοινωνικές και παραγωγικές ανάγκες στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος και αφετέρου να διασφαλίζεται το δικαίωμα των υπαλλήλων στην εργασία. Είναι αναγκαίο ένα πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ και πρέπει να συνεργαστούμε για να το επιτύχουμε. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν γίνουν δηλαδή οι αναγκαίες αλλαγές, τότε η πορεία του ΟΣΕ είναι προδιαγεγραμμένη και θα είναι δυστυχώς τραγική".
Ερωτηθείς για την άρνηση των εργαζομένων στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού και πως ξεκινούν πόλεμο, ο υπουργός επεσήμανε ότι ''η ελληνική Κυβέρνηση είναι αυτή, η οποία θα πάρει τις αποφάσεις, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον του ΟΣΕ και των εργαζομένων. Όλα αυτά, μαζί όμως, θα πρέπει να τα συνεκτιμήσουμε, για να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: