Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Γ. Ραγκούσης:'' Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που αυξάνει τις ώρες στο Δημόσιο ''

Γ. Ραγκούσης: Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που αυξάνει τις ώρες στο ΔημόσιοΟ υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Γιάννης Ραγκούσης
    Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θεσπίζει αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο. Αυτό τόνισε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Γιάννης Ραγκούσης, συνομιλώντας με πολιτικούς συντάκτες στη Βουλή.
   «Προφανώς η γερμανίδα καγκελάριος αναφέρεται σε άλλες χώρες και όχι στην Ελλάδα», τόνισε, αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις της κυρίας Ανγκελας Μέρκελ για τις άδειες και τις ώρες εργασίας σε χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

  Ο υπουργός ανέφερε ότι με το νέο νόμο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση θεσπίζεται το 40ωρο, ενώ σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης ισχύει ακόμη το 36ωρο.
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης  είπε ακόμη ότι από τον Οκτώβριο του 2009 υπήρξε μείωση του δημόσιου τομέα με τη μείωση του αριθμού των συμβασιούχων, την κατάργηση των στέιτζ και το πάγωμα των προσλήψεων. Πολύ πιο πριν έρθει το μνημόνιο και η τρόικα η κυβέρνηση είχε μειώσει τον αριθμό των απασχολουμένων στο δημόσιο τομέα κατά περίπου 100.000 άτομα  μειώνοντας το μισθολογικό τους κόστος από 22 δισ. σε 16 δισ. ευρώ, ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: