Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Προαπαιτούμενο η διακομματική συναίνεση»

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Περισσότερη προσπάθεια για περικοπές»O επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
   Ο επικεφαλής του Eurogroup, Zαν Κλοντ Γιούνκερ  ανέφερε,οτι :  «Η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει διακομματική συναίνεση, να βρει το δρόμο της σε θέματα προϋπολογισμού για το 2011, να προχωρήσει σε μεγαλύτερες από το προβλεπόμενο ιδιωτικοποιήσεις και σε δομικές αλλαγές», σύμφωνα με το ''Dow Jones Newswire'' .
    Χαρακτηρίζοντας «προαπαιτούμενα» τη συναίνεση, την επιτάχυνση των διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων, των δομικών αλλαγών και την δημοσιονομική σταθερότητα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε χαρακτηριστικά:
   «Η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί το δρόμο της σε θέματα προϋπολογισμού για το 2011, πρέπει να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις μεγαλύτερες απ' όσο αρχικά προβλεπόταν το 2011, πρέπει να προχωρήσει με μία σειρά από δομικές μεταρρυθμίσεις, πρέπει να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει διακομματική συναίνεση» για όλα αυτά.
   «Μόνο όταν θα πληρούνται αυτά τα προαπαιτούμενα, τότε θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε άλλα βήματα.
    Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ θα προσπαθήσουν να επιλύσουν το πρόβλημα του ελληνικού χρέους τον Ιούνιο, στη βάση της τρέχουσας αξιολόγησης της προόδου των μεταρρυθμίσεων».
   «Τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να εξεταστούν μόνο αν η Ελλάδα δείξει ότι έχει επανέλθει στο σωστό δρόμο σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό και τις δομικές μεταρρυθμίσεις» προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: