Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Γ. Ραγκούσης: «Η τρόικα ουδέποτε ζήτησε απολύσεις στο Δημόσιο»

Ι. Ραγκούσης: «Η τρόικα ουδέποτε ζήτησε απολύσεις στο Δημόσιο»Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης  Ραγκούσης στην Βουλή
   Την διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει προοπτική απολύσεων» στο Δημόσιο, έδωσε για άλλη μια φορά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης στην Βουλή, κάνοντας γνωστό ότι η τρόϊκα «δεν έθεσε ποτέ θέμα απολύσεων μόνιμου ή αορίστου χρόνου υπαλλήλων στο Δημόσιο».
   Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «οι τυφλές μετατάξεις δεν θα συνεχισθούν», ανακοινώνοντας μάλιστα την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης -μέσω του νομοσχεδίου που αναμένεται για τις αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο του Δημοσίου- που θα προβλέπει ότι όποιος δημόσιος υπάλληλος του ευρύτερου δημόσιου τομέα έχει υποπέσει σε πειθαρχικά αδικήματα, δεν θα μετατάσσεται στην περίπτωση καταργήσεων ή συγχωνεύσεων φορέων που τελούν υπό καθεστώς αναδιάρθρωσης.
    Μάλιστα, σημείωσε ότι οι μετατάξεις ισοδυναμούν με προσλήψεις και ως εκ τούτου θα πρέπει να κρίνονται μέσω ΑΣΕΠ, διαδικασία η οποία, όπως είπε, συνιστά το απαραίτητο εκείνο «φίλτρο» από το οποίο θα προκύπτει «ποιος είναι και ποιος δεν είναι άξιος».
   «Η αξιολόγηση είναι για εμάς αυτοσκοπός», δήλωσε ο κ. Ραγκούσης, ενώ (προ)κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να πει καθαρά»  αν θα πρέπει να μετατάσσονται κάποιοι που δεν είναι άξιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: