Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχει πρόταση Νταβούτογλου για κοινή επίσκεψη στην Κύπρο

O υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας
   Σε διάψευση δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας Ζαμάν προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με το δημοσίευα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι έχει κάνει πρόταση στον Δημήτρη Δρούτσα να επισκεφτούν από κοινού τα κατεχόμενα της Κύπρου και ότι η πρόταση «βρίσκει ανταπόκριση στην ελληνική πλευρά».
   "Τέτοια πρόταση ουδέποτε διατυπώθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο από την τουρκική πλευρά προς τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, επομένως δεν είναι δυνατόν και να υπήρξε ανταπόκριση - είτε θετική είτε αρνητική - επ’ αυτής, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα",ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελλαβέκουρας.
    Επισήμανε δε ότι "σε κάθε περίπτωση, αυτονόητη προϋπόθεση για μια τέτοια επίσκεψη, θα αποτελούσε η απόσυρση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, η παρουσία των οποίων, είναι, όπως γνωρίζει η διεθνής κοινότητα, η ουσία του Κυπριακού προβλήματος".
    "Μόνον εφόσον αποχωρήσουν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα θα καταστεί εφικτή μια λύση του προβλήματος προς όφελος όλων των Κυπρίων.
     Για αυτόν τον στόχο αγωνιζόμαστε και απευθύνουμε, για μία ακόμη φορά, έκκληση προς την τουρκική ηγεσία να συμβάλει και αυτή με όλες της τις δυνάμεις και εποικοδομητικά σε αυτή την προσπάθεια", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: