Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Μετά τη Μέρκελ η Λαγκάρντ

«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αλλά σε κάποιους τομείς κινείται με βραδύτητα» λέει η Κριστίν ΛαγκάρντΗ Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ
    «Αν η Ελλάδα παρουσιάσει αποτελέσματα, τότε μπορούμε να φανταστούμε επιπλέον βοήθεια», τονίζει η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, καλώντας την Αθήνα να «κάνει περισσότερα από όσα έκανε τους τελευταίους δώδεκα μήνες».
   «Πρέπει πρώτα η Ελλάδα να παρουσιάσει τα απαιτούμενα αποτελέσματα, και έπειτα μπορούμε να συζητήσουμε για επιπλέον στήριξη» τονίζει η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών -και από τις επικρατέστερες υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΔΝΤ- Κριστίν Λαγκάρντ, δίνοντας τελεσίγραφο στην Ελλάδα να επισπεύσει τις κινήσεις δημοσιονομικές εξυγίανσης, ιδιαίτερα στον τομέα των εξαγγελθέντων ιδιωτικοποιήσεων.
   Οσο αφορά τώρα την υποψηφιότητα για τον επικεφαλής του ΔΝΤ η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είπε  ότι ο επόμενος επικεφαλής του ΔΝΤ θα πρέπει να είναι Ευρωπαίος και πρόσθεσε ότι μεταξύ των υποψηφίων είναι η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, την οποία, όπως είπε, εκτιμά ιδιαιτέρως.
   «Δεν είναι ανακοίνωση υποψηφιότητας, είναι ένα γενικό σχόλιο», προσέθεσε.
   Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγ Σόιμπλε είπε ότι η Ευρώπη θα καταλήξει σύντομα στον υποψήφιο για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ που θα είναι αποδεκτός από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.
   Σε δημοσκόπηση του Reuters την Πέμπτη, 32 από τους 56 συνολικά οικονομολόγους θεωρούν την Κριστίν Λαγκάρντ φαβορί για την θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: