Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Σε άνοδο η κρουαζιέρα στην Ελλάδα

Σε άνοδο η κρουαζιέρα στην Ελλάδα
   Οι προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων εμφανίζουν αισθητή άνοδο τη φετινή χρονιά, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) τα προγραμματισμένα δρομολόγια για το 2011 ανέρχονται σε 962 κρουαζιερόπλοια έναντι 823 το 2010, αυξημένα κατά 19%, ενώ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 1.000 αν ληφθούν υπόψη και οι προσεγγίσεις μικρότερων εταιριών.
   Περίπου το 60% των επιβατών της κρουαζιέρας επιλέγουν να ακολουθήσουν προγράμματα οργανωμένων εκδρομών στην Αττική, τα οποία περιλαμβάνουν ξενάγηση στην Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο ή τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, τον πανοραμικό γύρο της Αθήνας και περιήγηση στην Πλάκα.

   Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς η αύξηση προσεγγίσεων που παρατηρείται στην Ελλάδα οφείλεται στο ό,τι η χώρα αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.
   Η κρουαζιέρα και η ανάπτυξη σύγχρονων λιμενικών υποδομών για την προσέλκυση διεθνών εταιριών σε λιμάνια της χώρας θα είναι επίσης το θέμα στο οποίο θα εστιάσει το 1ο Posidonia Sea Tourism Forum, διεθνές συνέδριο για τον θαλάσσιο τουρισμό, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 21 και 22 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: