Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Γ. Μανιάτης - Υπεγράφη ΚΥΑ για ανακατανομή των ποσοτήτων βιοντίζελ στους δικαιούχους

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης
 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για ανακατανομή των ποσοτήτων βιοντίζελ στους δικαιούχους (παραγωγούς και εισαγωγείς) υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υφυπουργοί Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, Οικονομικών Δ.Κουσελάς,  και Αγροτικής Ανάπτυξης Ι. Κουτσούκος.
     Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ η πρώτη απόφαση κατανομής είχε βασιστεί στα στοιχεία που είχαν αρχικά υποβάλλει οι ενδιαφερόμενοι.
  Μετά το πέρας της περιόδου συγκομιδής των σπόρων από ενεργειακές καλλιέργειες οι δικαιούχοι της κατανομής υπέβαλαν νέες δηλώσεις, στοιχεία και δικαιολογητικά των συμβάσεών τους με τους Έλληνες γεωργούς.
 Με βάση τα νέα στοιχεία και μετά τη διενέργεια μηχανογραφικών ελέγχων των στοιχείων αυτών η διυπουργική Επιτροπή Αξιολόγησης και Ελέγχου προχώρησε στην παρούσα ανακατανομή.
    Οι έλεγχοι συνεχίζονται και εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία θα γίνει νέα ανακατανομή μεταξύ των δικαιούχων.
      Με την απόφαση κατανομής των ποσοτήτων βιοντήζελ προσδιορίζονται, ύστερα από διαγωνισμό οι επιχειρήσεις που παραδίδουν βιοντήζελ στα διυλιστήρια της χώρας κι οι ποσότητες για κάθε μια από αυτές.
   Η πρώτη απόφαση κατανομής για την τρέχουσα χρονιά είχε βασιστεί στα στοιχεία που είχαν αρχικά υποβάλλει οι ενδιαφερόμενοι.
   Μετά την ολοκλήρωση της συγκομιδής των σπόρων από ενεργειακές καλλιέργειες οι δικαιούχοι της κατανομής υπέβαλαν νέες δηλώσεις, στοιχεία και δικαιολογητικά των συμβάσεών τους με τους Έλληνες γεωργούς.
  Με βάση τα νέα στοιχεία και μετά τη διενέργεια μηχανογραφικών ελέγχων των στοιχείων αυτών έγινε η ανακατανομή.
        Το βιοντίζελ που παραδίδεται στα διυλιστήρια αναμειγνύεται με το «κλασικό» ντίζελ κίνησης, που προκύπτει από την επεξεργασία του αργού και διατίθεται στα πρατήρια καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: