Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ηξεις... αφήξεις Σαμαρά για τη συναίνεση

Ο πρόεδρος της ΝΔ,  Αντώνης Σαμαράς
   Ο πρόεδρος της ΝΔ,κ. Αντ. Σαμαράς, μία ημέρα μετά τη δήλωση, με την οποία άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι θα στηρίξει διατάξεις του σχετικού νομοσχεδίου που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση μέσα στον Ιούνιο, έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη και το ΔΝΤ ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι περισσότερο, όπως του ζητούν.
Σε «κλειστή» σύσκεψη που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με τους στενούς του συνεργάτες διατυπώθηκε η άποψη ότι τυχόν συναίνεση με την κυβέρνηση θα οδηγούσε σε εικόνα ταύτισης του κόμματος με το ΠΑΣΟΚ. «Κάτι τέτοιο θα επέφερε σημαντικό πλήγμα στα ποσοστά της ΝΔ», φέρεται να είπε κάποιος εκ των συμμετεχόντων.
    Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς σε ομιλία του αργά χθες το απόγευμα στο συνέδριο του «Economist», παρουσίασε τους βασικούς άξονες του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος του κόμματός του και σημείωσε ότι με την Ευρώπη και το ΔΝΤ δεν διαφωνεί στους στόχους, αλλά στον τρόπο με τον οποίο αυτοί θα επιτευχθούν.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην υπουργού κ.Σωτ.Χατηγάκη που τόνισε οτι «πρέπει ο Αντ. Σαμαράς να έρθει σε συνεννόηση». «Εάν δεν γίνουμε όλοι μια γροθιά, θα πτωχεύσουμε».
    Επίσης ο κ. Κ. Χατζηδάκης πήρε αποστάσεις λέγοντας:
    «Η ΝΔ έχει καταθέσει τις προτάσεις της. Είμαστε όλοι Ελληνες και πρέπει πάνω απ' όλα να βάλουμε το συμφέρον της Ελλάδας».
Ενώ κ.Κυρ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος επισημαίνοντας ότι «διαμορφώνεται ένα πεδίο συνεννόησης για συμφωνία σε κεντρικούς στόχους που θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: