Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν για πλήρη εφαρμογή του μνημονίου

Η χώρα μεταξύ δανειστών και ΒρυξελλώνΟι κ.κ. Γιούνκερ, Τρισέ και Ρεν απηύθυναν αυστηρές προειδοποιήσεις στη χώρα μας
     Οι κ.κ. Γιούνκερ, Τρισέ και Ρεν απηύθυναν αυστηρές προειδοποιήσεις στη χώρα μας σχετικά με τις καθυστερήσεις των αλλαγών που ζητούν οι Βρυξέλλες.
   Ειδικότερα αναμένουν από την κυβέρνηση να εξηγήσει αναλυτικά και με συγκεκριμένα στοιχεία ποιες περικοπές θα γίνουν τα επόμενα χρόνια ανά υπουργείο, πότε θα υλοποιηθούν και τι ποσά θα εξοικονομηθούν.
   Οι διαπραγματεύσεις έχουν γίνει απολύτως λεπτομερείς και αυτός είναι κατά βάση ο λόγος για τον οποίο η τρόικα έχει ουσιαστικώς «κατασκηνώσει» στην πλατεία Συντάγματος. Οι λεπτομερείς αυτές διαπραγματεύσεις δεν ήταν εξαρχής προγραμματισμένες και αποδεικνύουν την κρισιμότητα της κατάστασης.
   Παράλληλα οι δανειστές της Ελλάδας αναμένουν από την αξιωματική αντιπολίτευση να δεσμευθεί ότι υιοθετεί απολύτως «τους στόχους και τις πολιτικές του μνημονίου» και υπενθυμίζουν πως στην περίπτωση της Πορτογαλίας αυτό συνέβη μέσω επιστολών προς τους ιθύνοντες της ΕΕ και του ΔΝΤ.

   Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς έλαβε ήδη το μήνυμα και έστειλε τις πρώτες επιστολές. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις που συνήθως δίδονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: