Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Γ.Πεταλωτής : «Η κυβέρνηση δεν ζητάει ''λευκές επιταγές'' από κανένα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής

   Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος  Πεταλωτής, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία στην ΚΟ του κόμματός του, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν ζητάει «λευκές επιταγές» από κανένα.
   «Ζητάμε να συναισθανθούν όλοι τις ευθύνες τους για να αλλάξει η χώρα. Υπάρχει πεδίο συνεννόησης» τόνισε ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο κ. Πεταλωτής διευκρίνισε σαφώς ότι η κυβέρνηση με το επίμονο αίτημα για συνεννόηση δεν εννοεί κυβερνητική συνεργασία σε πρόσωπα.
   Σχετικά με την αναφορά του Αν. Σαμαρά για από κοινού επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι το έχει προτείνει, ήδη, ο Γιώργος Παπανδρέου, λειτουργώντας υπερβατικά και θέτοντας ως στόχους της επαναδιαπραγμάτευσης, την μείωση του ελλείμματος και του χρέους.
  Όσο για τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, με απλή πλειοψηφία, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι αυτό προβλέπει η κοινοβουλευτική διαδικασία.

    Για το κίνημα των «Αγανακτισμένων» πολιτών  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής  είπε ότι τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες «δείχνουν πραγματικά ποιες είναι οι ανάγκες του κόσμου σήμερα», και οτι  «πρόκειται για έκφραση αγωνίας των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: